søndag den 25. november 2012


Fotografering eksponering Basics: lukker hastighed, blænderåbning

Fotografering er et sprog; har syntaks og struktur som engelsk. Som med et sprog, der er mange måder at forstå, hvordan du bruger sproget. De fleste mennesker lære noget om denne struktur, når de får deres første rigtige kamera, og straks glemmer disse oplysninger. Dette har tendens til at være en øjne-glaseret-over erfaringer - alt for dårlig. Desværre vende de fleste mennesker aldrig tilbage til denne information når det ville være mere fornuftigt. Det er meget nemmere at forstå noget, når du har et program til det.

Fyld en spand

En enkel måde at forstå dette er en analogi til et blandingsbatteri og en spand. Formålet er at fylde en spand. Hvis du har en lille malerspand, vil det fylde hurtigere. Dette ligner ISO, som fortæller kameraet, hvor meget lys (oplysninger), du vil foretage et billede.
Lavere ISO tal kræver mere lys til at få en god eksponering, mens højere ISO-tal kræver mindre lys at få den rette eksponering. (ISO er en del af eksponeringen "pyramide", der omfatter lukkerhastighed og blænde, begge omtales nedenfor.) Men før rutinemæssigt skydning med en høj ISO, Husk at får du støj som følge af for lidt oplysninger - filmen ville være kornede.

Lukkerhastighed

Den næste ting, der ville ændre, hvor meget vand fik i spanden er, hvor længe Blandingsbatteri var åben. Hvis Blandingsbatteri er åben for en brøkdel af et sekund, vil det give mindre vand end hvis Blandingsbatteri var åbne halvt minut. Dette er tanken bag lukkeren. En lang lukkerhastighed - sige, 1/4 af et sekund - lader mere lys end en kort lukkerhastighed, sige 1.500 af et sekund. Lukkerhastigheden ændrer den måde, vi ser gang i et foto - en lang lukkerhastighed slører tid og en kort lukkerhastighed stopper handling.

Blænderåbning og f/stop

Andet kontrolelementet er blænderåbning. Dette er analog med hvor meget du åbner Blandingsbatteri. Hvis vandet bare drypper ud du har brug for en kombination af en længere lukkerhastighed eller en meget lille malerspand (ISO). Blændeåbning (f-stop) ændrer din dybde af feltet. Feltdybden er, hvor meget området, måling direkte fra dit kamera, er i fokus. Hvis du er stramt fokuseret på forsøgspersonens øjne har du kort dybde-of–field. Hvis du har brug for en stor gruppe alle i fokus, du har brug for lang (eller store) feltdybden. Vidvinkel linser har mere dybde af feltet på den samme blænde end telephoto linser.
Alle disse lys kontrolelementer måles i den samme enhed - stop. Det er overordentlig uheldigt, at denne enhed kaldes en stopper... meget forvirrende. Stop er dobbelt eller 1/2 lys du havde før. Så hvis du har en 100 ISO stetting på kameraet, og du ændrer en 200 ISO, du har brug for 1/2 lys du havde før. Du skal 1 stop mindre lys. Hvis du har en lukkerhastighed på 1/125 og du skifter til ville en lukkerhastighed på 1/250 du har 1 stop mindre lys. Stop af ISO er det samme som en stop lukkerhastighed eller blænderåbning (f-stop).

Depth of field ved f22

Med maskevidde, eller f/stop, desværre vi behandler matematik af en cirkel... forvirrende tal. I stedet for at gøre math, vil jeg forsøge at gøre det forståeligt.
Først, jeg bør sige, at der er lukkerhastighed hastigheder mellem 1/125 og 1/250 og der er ISO værdier mellem 100 og 200. På samme måde åbninger har mellemliggende værdier, er det lettere at forstå ISO og lukkertid hastigheden.

For det andet bør jeg sige, at en større blænderåbning nummer kan i mindre lys end et mindre antal - eksempelvis f4 er meget lysere end f16. Den største blændeåbning, vi ser oftest disse dage (på DSLR nogen måde) er f2.8. Fuld-stop åbninger i rækkefølgen af reducerede lystransmission er: f4, 5,6, f8, f11, f16 og f22. Hver enkelt af disse er one-stop mindre lys end før.

Brændstofdosering kamerasystem

Måleren giver os oplysninger om den samlede mængde lys. Funktionen automatisk vil gøre alle valgmulighederne for os; Aperture prioritet vælger den lukkerhastighed, baseret på det billedområde, vi vælger, så hvis feltdybden er kritiske vi bruge denne funktion. Hvis handlingen måde portrætteres er kritisk, så vi vil lukkerhastigheden prioritet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar